Следвайте Гласове в  От понеделник (17 октомври 2022 г.) военновъздушните

...
Следвайте Гласове в  От понеделник (17 октомври 2022 г.) военновъздушните
Коментари Харесай

НАТО тренира защита при ядрен удар

Следвайте " Гласове " в 

От понеделник (17 октомври 2022 г.) военновъздушните сили на НАТО ще упражняват качества за нуклеарно въздържане с присъединяване на десетки самолети над Северозападна Европа. 
В учението Steadfast Noon са включени 14 страни и до 60 самолета от разнообразни видове, в това число изтребители от четвърто и пето потомство, както и самолети за наблюдаване и самолети-цистерни. Както и в предходни години, в учението ще вземат участие американски бомбардировачи с отдалечен обхват на деяние B-52. Тази година те ще летят от военновъздушната база Минот в Северна Дакота. Тренировъчните полети ще се организират над Белгия, която е хазаин на учението, както и над Северно море и Обединеното кралство. Не се употребяват бойни оръжия. 

Всяка година хазаин на Steadfast Noon е друг съдружник на НАТО. " Това обучение оказва помощ да се подсигурява, че нуклеарната възпираща мощ на Алианса остава безвредна, сигурна и ефикасна ", съобщи представителят на НАТО Оана Лунджеску.
В новата стратегическа идея на НАТО, призната от съюзническите водачи на срещата на върха в Мадрид през юни, ясно се показва, че " главната цел на нуклеарния капацитет на НАТО е да се резервира мирът, да се предотврати насилието и да се възпре експанзията ". В нея се акцентира, че " до момента в който съществуват нуклеарни оръжия, НАТО ще остане нуклеарен съюз. Целта на НАТО е един по-безопасен свят за всички. Ние се стремим да създадем среда за сигурност за свят без нуклеарни оръжия ".
Учението, което ще продължи до 30 октомври, е рутинна, повтаряща се подготвителна активност и не е обвързвано с никакви настоящи международни събития.

 
Източник: " 24 часа "
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР